Επέμβαση στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού - Χαραλάμπους, Χάρης
[Ως πεδίο έρευνας και εφαρμογής μιας σύγχρονης αστικής επέμβασης σε ένα κομβικό σημείο της πόλης, επιλέγεται η περιοχή του παλιού λιμανιού της Λεμεσού. Το λιμάνι της πόλης ήταν η γενεσιουργός αιτία για την πόλη και ζητά σήμερα μια νέα δραστηριοποίηση της σημασίας του. Τούτο το σημείο της πόλης ο δήμος προσπαθεί να μετατρέψει σε ένα πόλο έλξης για τους κατοίκους, και σε αυτή τη λογική κινήθηκε τόσο η επέμβαση μας όσο και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από την Λιμενική Αρχή. Η περιοχή του λιμανιού που ορίζεται ως εν δυνάμει πόλος για την περιοχή μπαίνει στα άμεσα σχέδια του προγραμματισμού και διατηρεί το ρόλο του ψαρολίμανου. Η λύση που δόθηκε και ο δυναμικός χαρακτήρας εξάπλωσης έχρηζε λειτουργικής οργάνωσης που να εξασφαλίζει ένα αναγνώσιμο και ιεραρχημένο σύνολο. Οι κύριες χρήσεις τοποθετούνται στα άκρα του οικοπέδου και πλαισιώνουν τον κύριο ελεύθερο χώρο. Ξεκινώντας από ανατολικά, σε σχέση με την αποβάθρα και τα εργαστήρια στα βόρεια, βρίσκουμε την καλλιτεχνική εστία με τα επιμορφωτικά εργαστήρια χειροτεχνίας, καθώς και το γυμναστήριο.. σε φάσεις.]