Αποκατάσταση παλαιού ελαιοτριβείου στη Λιβαδειά : δημιουργία κέντρου σεμιναρίων και φιλοξενίας - Κοφινάκη, Αικατερίνη
[Θέμα της εργασίας είναι η αποκατάσταση και η αλλαγή χρήσης ενός υφιστάμενου κτιρίου που βρίσκεται 1 χλμ. βορειοανατολικά της Λιβαδειάς. Στο κτίριο αυτό από το 1977 λειτουργεί ελαιοτριβείο. Στόχος της εργασίας είναι η δημιουργία ενός κέντρου σεμιναρίων και φιλοξενίας. Συγκεκριμένα στο κέντρο θα διοργανώνονται σεμινάρια ενός ευρύτερου φάσματος. Το κέντρο θα εξυπηρετεί, όχι μόνο τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια, αλλά οι χώροι του όπως ο εκθεσιακός, το αμφιθέατρο, το εστιατόριο, θα χρησιμοποιούνται και από τους κατοίκους ή τους επισκέπτες της Λιβαδειάς. Επίσης ο ξενώνας θα φιλοξενεί τόσο τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια, αλλά και όσους άλλους το επιθυμούν, όταν η πληρότητα του κέντρου το επιτρέπει. Γενικά διατηρείται η μορφή του κτιρίου. Έχει προστεθεί μόνο ένας μικρός όγκος. Όλες οι επεμβάσεις είναι ελαφριές μεταλλικές κατασκευές που εξυπηρετούν τη λειτουργία του κέντρου. Πριν συνταχθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα του κέντρου, προηγήθηκε η λεπτομερής αποτύπωση του υφιστάμενου κτιρίου, και σημειώθηκε η κατάσταση του κτιρίου σήμερα.]