Διερεύνηση δυνατοτήτων παρέμβασης σε πυκνοδομημένες κεντρικές συνοικίες : επαναπροσδιορισμός της αστικής πολυκατοικίας και των ακάλυπτων στα οικοδομικά τετράγωνα - Γρηγοράτος, Κωνσταντίνος
[Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση προτάσεων για την αξιοποίηση των ακάλυπτων χώρων και η διερεύνηση του ρόλου της πολυκατοικίας, υπό τα νέα δεδομένα. Πραγματοποιείται πολεοδομική αναγνώριση της περιοχής «Πλατεία Κολιάτσου» με βάση της χρήσεις, τα ύψη και την ηλικία των κτιρίων, αλλά των ελεύθερων χώρων. Επιχειρείται τυπολογία των κτηρίων της περιοχής, καθώς και των ακαλύπτων χώρων των Ο.Τ (οικοδομικών τετραγώνων), για την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων με βάση αυτές. Για την σχεδιαστική τεκμηρίωση των προτάσεων επιλέγεται ένα συγκεκριμένο Ο.Τ. (οικοδομικό τετράγωνο), για το σχεδιασμό ενοποιημένου ακάλυπτου χώρου και νέας πολυκατοικίας (κλίμακα 1:100). Η πολυκατοικία σχεδιάζεται λαμβάνοντας υπόψη την παρέμβαση ενοποίησης των ακαλύπτων του Ο.Τ. (οικοδομικού τετράγωνου), με βάση τις διατάξεις του Γ.Ο.Κ. και με μέγιστη εκμετάλλευση του συντελεστή δόμησης. Ο ενοποιημένος ακάλυπτος, «ανοίγεται» προς την πόλη με δύο δημόσια περάσματα, και σχεδιάζεται ως χώρος τέλεσης των καθημερινών υπαίθριων αναγκών των κατοίκων με υπόγειο χώρο στάθμευσης.]