Σταθμός μετεπιβίβασης στο Ελληνικό - Βερροιόπουλος, Νικόλας
[Στη διπλωματική εργασία προτείνουμε τον σχεδιασμό ενός σταθμού μετεπιβίβασης, ενός χώρου διανομής ροών - κινήσεων στο χώρο για τους πεζούς, που θα περιλαμβάνει τον σταθμό Μετρό, σταθμό λεωφορείων, parking Ι.Χ. και την διαμόρφωση της transit area, δηλαδή του ενδιάμεσου χώρου δύο μέσων μεταφοράς ή μέσου μεταφοράς και κάποιου προορισμού. Η περιοχή της μελέτης εντοπίζεται στο Δήμο Ελληνικού και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, το σημαντικότερο οδικό άξονα της Νότιας Αθήνας. Επιλέγουμε τον συγκεκριμένο χώρο γιατί στη θέση αυτή προβλέπεται να εγκατασταθεί ο τερματικός σταθμός του Metro για τη γραμμή 2 μετατρέποντας την περιοχή μελέτης σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία μετεπιβίβασης για την Νότια Αθήνα.. οποία εντάσσεται το μεταβολικό στοιχείο το οποίο προσδίδει στην κατασκευή ένα δυναμικό χαρακτήρα.]