Σύστημα κατοικίας για την περιοχή των αυθαιρέτων στο Πέραμα - Τζαρτζάνης, Νίκος
[Η εργασία αυτή, προτείνει ένα σύστημα δόμησης κατοικιών για την περιοχή των αυθαιρέτων στο Πέραμα. Η ανάγκη για την δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος προκύπτει από την προσπάθεια για ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλεως, που εκπονείται από το δήμο Περάματος. Πιο συγκεκριμένα, για να γίνει δυνατή η εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που έχει προταθεί για την περιοχή, χρειάζεται να ξαναχτιστούν αρκετές κατοικίες σε νέα οικόπεδα. Μία κατεύθυνση προς τη λύση αυτού του προβλήματος είναι και αυτό το σύστημα το οποίο προσφέρεται στους κατοίκους της περιοχής για εφαρμογή, με μία πιθανή οικονομική ενίσχυση προς όσους επιλέξουν να το χρησιμοποιήσουν για να χτίσουν τις καινούριες κατοικίες τους. Πρόκειται για μία κατεύθυνση προς έναν οικονομικό τρόπο δόμησης, ο οποίος διατηρεί κάποια από τα πρωταρχικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των ιδιοκατασκευών που υπάρχουν στην περιοχή, χωρίς να τις μιμείται σε μορφολογικό επίπεδο. Μέσω αυτού του συστήματος.. της περιοχής.]