Ρέματα Χαλανδρίου : προστασία και διαμόρφωση - Μουτζουρέλλης, Σταύρος
[Η διπλωματική εργασία αφορά στο υδατορεύμα του Ποδονίφτη και ιδιαίτερα στη ρεματιά Χαλανδρίου. Στο πρώτο μέρος λαμβάνοντας υπόψην τις διάφορες δυναμικές και τα συστατικά της πόλης γύρω από τη ρεματιά και σε σχέση με την τελευταία (οι αδόμητοι και πράσινοι χώροι-ρετάλια, τα σχολεία, το Μετρό Χαλανδρίου, ο ποδηλατόδρομος, οι υπάρχοντες πεζόδρομοι, που συμπληρώθηκαν με άλλους προτεινόμενους κ.α.), δημιουργήθηκε, έχοντας σαν υπόβαθρο τις κυκλοφοριακές μελέτες της περιοχής, ένα δίκτυο ροών πεζών που θα τροφοδοτούν και θα τροφοδοτούνται από το λανθάνον πράσινο δυναμικό που είναι σήμερα η ρεματιά για την πόλη.. επεξεργασίας του βάθους ως κύριο συνθετικό εργαλείο.]