Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση οικοδομικών υλικών για βιώσιμο σχεδιασμό - Νάτση, Αντιγόνη
[Η ανακύκλωση και η επαναχρηση ως τμήμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα στην αρχιτεκτονική και την οικοδόμηση ενός κτιρίου. Η ανακύκλωση των οικοδομικών υλικών μπορεί να έχει μια ιδιαίτερη συμβολή στη μείωση της συνολικής περιβαλλοντικής επίδρασης στο τομέα του κτιρίου. Για να αυξήσουμε τις ευκαιρίες για το μέλλον, οι πτυχές της ανακύκλωσης πρέπει να περιληφθούν και στη φάση του σχεδίου. Οι στόχοι μας είναι να ερευνηθούν οι διάφορες πτυχές της διαδικασίας ανακύκλωσης, οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση της ανακύκλωσης, και τέλος να αποδειχτεί ότι τα ανακυκλωμένα υλικά μπορούν να παραγάγουν υψηλής ποιότητας κατασκευής με τον ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον, προσδιορίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για τη χρησιμοποίηση των ανακυκλωμένων οικοδομικών υλικών και τελικά να διευκρινισθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις..Η ερευνητική εργασία έχει εκτελεσθεί κυρίως μέσω των θεωρητικών μελετών, συλλέγοντας τις πληροφορίες από τα εξειδικευμένα βιβλία και μέσω των περιπτωσιολογικών μελετών.]