Μυθολογικά και άλλα παρόμοια θέματα στη ζωγραφική του Botticelli - Μαθέ, Κατερίνα
[Ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους της Αναγέννησης ήταν ο Σάντρο Μποτιτσέλι, ο οποίος δεν φαίνεται να ακολούθησε τα πρωτοποριακά ρεύματα της εποχής του. Το έργο του περιλαμβάνει σχέδια, πίνακες με θρησκευτικά θέματα, προσωπογραφίες, νωπογραφίες και πίνακες με μυθολογικά θέματα. Στα έργα αυτά είναι εμφανής η λεπτότητα του καλλιτεχνικού του ύφους καθώς και η ρευστή και γραμμική πινελιά του. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από μεγάλη ομοιογένεια ως προς το ύφος και το περιεχόμενο.]