"Ανα_ζητώντας τα όρια" - Ψυλλίδης, Αχιλλέας
[Η αρχιτεκτονική προσδιορίζει όρια στο χώρο. Αντικείμενο της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη της έννοιας του ορίου, από αρχιτεκτονική σκοπιά, καθώς και η διεξοδική ανάλυση της δυνατότητας των ορίων να καθορίζουν ποικίλα μορφώματα χώρου με διαφορετικές ποιότητες. Η αναζήτηση της έννοιας του ορίου στο χώρο, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πορεία, γεμάτη αντιθέσεις αλλά και ομοιότητες, με μια συνεχή όμως εξέλιξη στηριγμένη σε ένα κοινό υπόβαθρο: τη διαρκή ανάγκη του ανθρώπου να επαναπροσδιορίσει το περιβάλλον γύρω του, τον χώρο κατοικίας του, εργασίας του, εκπαίδευσής του, γενικά τον χώρο δραστηριοποίησής του..Το όριο πλέον δεν αντιμετωπίζεται ως φράγμα, περιορισμός, αρχή ή τέλος μιας διαδικασίας. Διαρρηγνύεται, πτυχώνει, γίνεται μια μόνιμα ενδιάμεση μεταβατική περιοχή, ένα κατώφλι. Μια σχισμή, ένα διάκενο στις ενσφηνωμένες εγκαταστάσεις που επιτρέπει ετερογενείς συναντήσεις, περάσματα σε γραμμές φυγής, απελευθερωτικά γίγνεσθαι.]