Η αβεβαιότητα sτην αrχιτεκτονική - Ηλιάδης, Γιώργος
[Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα σχεδιαστική πρόκληση όπου τα δίκτυα πληροφορίας δε διαχωρίζονται πλέον από την αρχιτεκτονική. Σε αντίθεση με τον κυβερνοχώρο (cyberspace) η σύλληψη του οποίου ήταν tabula rasa, ξεκομένη από την πραγματικότητα, η σύγχρονη τεχνολογία της πληροφορίας εγγράφεται στο υλικό περιβάλλον. Αυτή η πραγματικότητα σηματοδοτεί παράλληλα και μία αλλαγή στον τρόπο σκέψης. Ζούμε στην εποχή της πραγματικότητας, χειριζόμαστε συμπλεκόμενα συστήματα, η τεχνολογία περνάει σε δεύτερο πλάνο, λειτουργεί αυτόνομα. Είναι η στιγμή που τα πάντα αλληλοσυνδέονται και αλληλεπιδρούν. Η εποχή με πρότυπο την αυτοματοποιημένη - μηχανιστική διαδικασία έχει παρέλθει. Πλέον αναζητούμε συνθετότερους τρόπους για να συστηματοποιήσουμε διαδικασίες, προσεγγίζουμε περισσότερο τη λογική του προγραμματισμού..]