Αναδιάρθρωση της εισόδου της πόλης με αφορμή τον νέο σταθμό της Αθήνας - Σταθόπουλος, Βασίλης
[Η περιοχή της επέμβασης είναι το συνολικό εμβαδόν που καταλαμβάνουν σήμερα ο σταθμός Λαρίσης και ο σταθμός Πελοποννήσου. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Ομόνοια , στο μουσείο και στο πολυτεχνείο αλλά και στην Ακαδημία Πλάτωνος η οποία ανήκει και στην προβλεπόμενη επέκταση της επέμβασης για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. Τα χαρακτηριστικά ευρύτερης περιοχής που πρόσκειται στο οικόπεδο διαφέρουν καθώς ανατολικά , στην περιοχή του Αγ.Παύλου η δόμηση είναι αρκετά υψηλή με κυρίως περιοχή κατοικίας ενώ στα δυτικά η περιοχή του Κολωνού έχει σαφώς χαμηλότερη δόμηση με περισσότερες οχλούσες δραστηριότητες όπως συνεργεία, φαναρτζίδικα και ξυλουργεία αλλά με σαφώς εντονότερο το αίσθημα της γειτονιάς.]