Χωρογραφώντας.. : σημεία συνάντησης αρχιτεκτονικής και χορού - Λάμπρου, Ζωή
[Η διάλεξή αυτή είχε στόχο την αποκωδικοποίηση της σχέσης "σύγχρονης αρχιτεκτονικής και χορού". δύο τομέων που μοιάζουν ασύνδετοι, παρότι μοιράζονται την ίδια αγωνία για τη "χωρογραφία", το ίδιο ενδιαφέρον για το ανθρώπινο σώμα και την κίνησή του. Η σχέση αυτή αποτελεί σήμερα κεντρικό ζήτημα του διεθνούς ενδιαφέροντος και υπάρχουν σοβαρά δείγματα δυνατοτήτων εμπλουτισμού της χωρικής αντίληψης και της βιωματικής εμπειρίας του χώρου. Η νέα διάσταση, που προστίθεται στη λειτουργική-οπτική διάσταση της αρχιτεκτονικής και του χορού, είναι η ζωντανή, διαδραστική χωρική αντίληψη, όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις, τόσο όσων συμμετέχουν στο δρώμενο, όσο και των θεατών. Η αρχιτεκτονική και ο χορός διαγράφουν ξεχωριστά τις σύγχρονες πορείες τους, που σε κάποια σημεία τέμνονται, γεννώντας ενδιαφέροντα έργα και θεωρίες. Αρκετές από αυτές φαντάζουν νεφελώδεις.. Το να "χορεύεις το χώρο" είναι ένας τρόπος εξερεύνησης των διάφορων πτυχών της ζωής, ένας τρόπος σύνδεσης του "χώρου" του σώματος με το "χώρο" του σύμπαντος. Τελικά, χορεύουμε το χώρο ή απλά χορεύουμε στο χώρο;]