Οικολογικό πάρκο στο έλος της Αγυίας στην Πάτρα - Τριβήλου, Μαρία
[Πυρήνας της εργασίας είναι το Έλος της Αγυιάς στην Πάτρα. Πρόκειται για έναν παράκτιο υγροβιότοπο, εναπομείναν κομμάτι ενός μεγαλύτερου υγροτοπικού συστήματος που εξαπλωνόταν τον προηγούμενο αιώνα κατά μήκος της παράκτιας ζώνης της Πάτρας. Αποτελεί το τελευταίο υγροτοπικό ενδιαίτημα στη βορειοδυτική ακτή της Πελοποννήσου και ευρύτερη γεωγραφική- οικολογική ενότητα με το έλος Αλυκής Αιγίου και τη λιμνοθάλασσα του Αράξου και ως το τελευταίο απομεινάρι της άλλοτε εκτεταμένης ελώδους παράκτιας ζώνης των Πατρών, έχει ιστορική και φυσική αξία. Η οικολογική αξία του έλους της Αγυιάς συνίσταται και στη μεγάλη ποικιλία των πουλιών, που το χρησιμοποιούν ως μεταναστευτικό σταθμό αλλά και για να ξεχειμωνιάσουν.. Η ένταξη της περιοχής στον πολεοδομικό ιστό της πόλης - Η αξιοποίηση με επιλογή των ανάλογων χρήσεων γης, συμβατών με το χαρακτήρα της περιοχής, τη σημαντικότητα του οικοσυστήματος και την περιβάλλουσα περιοχή - Η ενεργειακή και οικονομική αυτοδιαχείριση του πάρκου.]