Η αρχιτεκτονική της βιτρίνας ή η 'βιτρίνα' της αρχιτεκτονικής - Κυλικά, Αλίκη
[Το κείμενο αυτό αποτελεί μια κριτική στάση στο σύνολο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Ο άνθρωπος τίθεται ως κέντρο αναφοράς των δράσεων σε κάθε ιστορική στιγμή. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική, ως κοινωνική επιστήμη, κρίνεται ως προς το πώς επιδρά στο άτομο, και το κοινωνικό σύνολο εν γένει, στα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα της εποχής. Η αρχιτεκτονική των καταστημάτων και των βιτρίνων λαμβάνει ως σημαντική παράμετρο του σχεδιασμού της τον οικονομικό παράγοντα και συγκεκριμένα το κέρδος. Αναλύεται η εξίσωση, στο χώρο του καταστήματος, της ταυτότητας του καταναλωτή με αυτήν της 'βιτρίνας'.. στην διαμόρφωση της ταυτότητας του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου αναζητάται και αμφισβητήται ο ρόλος του αρχιτέκτονα και της αρχιτεκτονικής όπως ορίζονται σήμερα.]