Εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης, το ποδήλατο στο Ναύπλιο - Πετράτου, Μαντώ
[Σε αυτή την εργασία έγινε μια προσπάθεια διερεύνησης των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας και ειδικότερα αυτών που αφορούν τη χρήση ήπιων μέσων μεταφοράς, με ιδιαίτερη έμφαση στο ποδήλατο. Έγινε μια προσπάθεια διερεύνησης των απόψεων των ίδιων των χρηστών του δρόμου, όσων αφορά τη χρήση του ποδηλάτου μέσα στις πόλεις. Ο στόχος ήταν να βγουν συμπεράσματα σχετικά με τη βιωσιμότητα της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις. Έτσι πέρα από τη βιβλιογραφική έρευνα, έγινε και μια έρευνα πεδίου. Για την έρευνα αυτή επιλέχθηκε η πόλη του Ναυπλίου.. Ταυτόχρονα έγινε μια προσπάθεια κατανόησης και των κριτηρίων με τα οποία επιλέγει κάθε φορά το δρόμο που ακολουθεί, ποια είναι, δηλαδή, εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνουν μια διαδρομή ξεχωριστή σε σχέση με κάποια άλλη, ώστε να διεξαχθούν συμπεράσματα και για το σχεδιασμό του δημόσιου χώρου.]