Επανάχρηση βιομηχανικών κτιρίων : η περίπτωση της Αθήνας και του Μιλάνο - Τσέφος, Απόστολος
[Το φαινόμενο της επανάχρησης των βιομηχανικών κτιρίων αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την ίδια την αρχιτεκτονική. Ειδικά στις μέρες μας που όλο και περισσότερα εργοστάσια ερημώνουν η ανάγκη εκμετάλλευσης αυτών των χώρων κρίνεται απαραίτητη. Η έρευνα ασχολείται με την επανάχρηση βιομηχανικών χώρων σε δύο σημαντικές πόλεις της Μεσογείου, την Αθήνα και το Μιλάνο. Ξεκινώντας από την ιστορική αναζήτηση της βιομηχανίας στην Ελλάδα και μέσα από τα στάδια που αυτή εξελίχθηκε από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του '70 περνάμε σε μια γενικότερη ανάλυση του φαινομένου της επανάχρησης, καταλήγοντας στην ανάλυση συγκεκριμένων παραδειγμάτων.. Αυτά προέρχονται από τα παραδείγματα και των δύο περιπτώσεων και αφορούν τη θέση αυτών των βιομηχανικών συγκροτημάτων στον ιστό της πόλης, τις νέες χρήσεις, τους τρόπους δόμησης και τα νέα υλικά.]