Το σώμα στο δημόσιο χώρο στην Αθήνα και τη Μαδρίτη - Μανδελενάκη, Ζωή
[Προσπαθώντας να διερευνήσουμε τη σχέση σώματος - δημόσιου χώρου στη σημερινή εποχή, αναλύουμε τους πιο κεντρικούς και κομβικούς δημόσιους χώρους καθώς και τις συμπεριφορές των χρηστών τους, από δύο μεσογειακές πόλεις, την Αθήνα και τη Μαδρίτη. Θεωρούμε πως αυτοί οι χώροι είναι οι πιο αντιπροσωπευτικοί για αναδειχθεί η δημόσια ταυτότητα των δύο αυτών πόλεων. Η ανάλυση έχει κατηγοριοποιηθεί σύμφωνα με το ρυθμό που εκτελούνται οι διάφορες δραστηριότητες στον κάθε χώρο. Η επιλογή αυτή έγινε γιατί ανάλογα με το ρυθμό χρήσης ενός χώρου, μεταβάλλονται η κινητικότητα και η συμπεριφορά των σωμάτων των χρηστών του. Έτσι δημιουργούνται διαφορετικές κατηγορίες χωρικότητας. Στην πρώτη ενότητα αναφερόμαστε σε γεγονότα έκτακτα που γίνονται σε χώρους που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Τα γεγονότα αυτά μπορεί να γίνονται ανά αραιά χρονικά διαστήματα.. αλλά ο ρυθμός της επανάληψής τους είναι σταθερός και τακτικός. Χαρακτηριστικό εδώ είναι ότι γίνεται περιοδική εναλλαγή των χρήσεων ενός χώρου.]