Αναγνωσιμότητα του δρόμου : άτομα με αναπηρία και η κίνησή τους στο δημόσιο χώρο - Γκότση, Αργυρώ
[Η παρούσα έρευνα έχει σαν θέμα την διερεύνηση των προβλημάτων προσπέλασης στους κοινούς-δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους των ατόμων μειωμένης κινητικότητας. Κύριος στόχος της είναι να εντοπίσει τα προβλήματα πρόσβασης, να αναζητήσει λύσεις και να διατυπώσει προτάσεις βελτίωσης της σημερινής κατάστασης, με βάση τόσο τα δεδομένα και τις προόδους της διεθνούς εμπειρίας όσο και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τις διαφορετικής φύσεως προσεγγίσεις της ίδιας της έρευνας. Στο ίδιο κείμενο τονίζεται επίσης η προσπάθεια της Ε.Ε. να ενισχύσει προγράμματα τα οποία στοχεύουν στην αύξηση της κινητικότητας των ατόμων που θεωρείται ως πτυχή της ιδιότητας του πολίτη.. τα θέματα της εύκολης προσπέλασης και χρήσης των χώρων της πολυκατοικίας ή του συγκροτήματος κατοικιών σε συνδυασμό πάντα με την πρόβλεψη ευρύτερου δικτύου μετακίνησης των ανθρώπων αυτών μέσα στον πολεοδομικό ιστό.]