Διάλεξη με αφορμή την εικόνα - Γραμματικού, Ναταλία
[Σήμερα, η δυνατότητα να κατασκευάζουμε και να αποκτούμε εικόνες έχει πολλαπλασιαστεί. Αν σκεφτούμε πως μέχρι και 50 χρόνια πριν η κατοχή μιας φωτογραφίας ή η καταγραφή σκηνών της ζωής μας θεωρούνταν πολυτέλεια, μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της εξέλιξης. Ο καθένας μας μπορεί πια να διεκδικεί την κατοχή μιας εικόνας. Όλοι μας έχουμε φωτογραφικά άλμπουμ και πλέον αρχεία πολλών Mb με χρονολογική καταγραφή των στιγμών μας.. Εξασκούμαστε να λαμβάνουμε πολλά ερεθίσματα μαζί και πλέον για να αντιδράσουμε απαιτούμε εικόνες διαφορετικές, προκλητικές ή πραγματικά ενδιαφέρουσες. Δεχόμαστε πληθώρα πληροφοριών που στην ουσία δεν έχουν χρησιμότητα για μας, αλλά έχουν σίγουρα καταφέρει να διεκδικήσουν μια θέση στην καθημερινότητά μας. Ένας περίπατος στο αστικό τοπίο μας πείθει πως υπάρχουν βιομηχανίες που στηρίζονται ακριβώς στην προσπάθεια να διεγείρουν το μάτι μας. Η επικοινωνία και τα διάφορα είδη της, η πόλη, η διαφήμιση, η τέχνη, το σινεμά δίνουν αφορμή για αυτό το κείμενο.]