Φαινόμενα εγκλεισμού και αποκλεισμού στον αστικό χώρο - Πιτσάκη, Γαρυφαλιά
[Σήμερα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ο φυλετικός και ταξικός διαχωρισμός ισχύουν και αποτυπώνονται στον αστικό χώρο, και αιτία για την διαιώνιση αυτής της πραγματικότητας δεν είναι η αδυναμία του συστήματος, αλλά η προτεραιότητα που αποδίδεται στο κέρδος. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την επέκταση νέων περιοχών πόλεων του δυτικού κόσμου, ανάπλασης των επιχειρηματικών κέντρων ή ανακατανομής του πληθυσμού, όπως παρουσιάζεται σε περιοχές πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, όπως το Λος Άντζελες, το Παρίσι, η Αθήνα και η Δυτική Όχθη στο Ισραήλ.. Τέλος, γίνεται μια προσπάθεια κατανόησης των μετασχηματισμών των σχέσεων δημοσίου και ιδιωτικού χώρου και εκβολής συμπερασμάτων και εκτιμήσεων για την μελλοντική τους εξέλιξη.]