Αναζήτηση κοινών τόπων κατοίκησης στο Μεταξουργείο - Φασσέας, Νίκος
[αναζήτηση κοινών τόπων κατοίκησης στο μεταξουργείο πολυπολιτισμικότητα, διαφορετικότητα, ετερότητα στον αστικό χώρο. συνθήκες επαφής και συνάντησης. αναζήτηση κοινής τοπικότητας μέσα από δομές που προσφέρει η υπάρχουσα κατάσταση στα πλαίσια της αστικής κατοίκησης. το οικοδομικό τετράγωνο ως αρχική μονάδα. εκμετάλλευση του αχρησιμοποίητου αστικού χώρου, διατήρηση και υποστήριξη του υπάρχοντα πληθυσμού, χρήση των εγκαταλειμμένων αστικών υποδομών. η συνάντηση μέσα από την καθημερινή πρακτική. αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτιρίων και των εσωτερικών ακαλύπτων της περιοχής στα πλαίσια μιας ήπιας μορφής επέμβασης. οι χώροι αυτοί βρίσκουν μια διαβάθμιση μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού όπου αναζητούνται συνθήκες κατοίκησης, συνθήκες κοινής συνύπαρξης, συνάντησης. η εργασία καταλήγει ειδικότερα σε δύο σημεία. σε ένα ενδεικτικό οικοδομικό τετράγωνο όπου προτείνονται επεμβάσεις στα κτίρια και διαμόρφωση των ελευθέρων χώρων και στην πρόταση για μια υπαίθρια αγορά σε ένα άλλο οικοδομικό τετράγωνο όπου αξιοποιείται ένας μεγάλος κενός χώρος και ένα.. κτίριο.]