Το σώμα < αέναη επιστροφή - Κάσολα, Μαρία
[Το σώμα αποτελεί εφαλτήριο έρευνας και παραμένει ένα μυστήριο για τον άνθρωπο, τόσο στις βιολογικές όσο και στις πνευματικές του λειτουργίες. Είναι άμεσα συνυφασμένο με έννοιες όπως η ηθική, η άρνηση, τη αποδοχή, η αναγνώριση. Μέσα από τους αιώνες οι διαδρομές του είναι πολλές, και κάθε τόσο μοιάζει να επανέρχεται στο προσκήνιο της φιλοσοφική, επιστημονικής και καλλιτεχνικής έρευνας και ανησυχίας. Η εργασία χωρίζεται σε πέντε ενότητες 1. Το βιολογικό σώμα, είναι η βιολογική θεωρία του σώματος, η προέλευση και οι λειτουργίες του. 2. Άρνηση, περίληψη του έργου του Georges Bataille O ερωτισμός, σε σχέση με τις αρχέγονες επιλογές, κατευθύνσεις και διαδικασίες.. Τα θέματα είναι: ανθρωπομορφισμός/ αρχιτεκτονική και παρακολούθηση, η μετάλλαξη του ανθρωπομορφισμού/ η προβληματική της μορφής/ το σώμα και ο χώρος/ το σώμα και η μηχανή, το σώμα-μηχανή/ Η εργονομία/ O ερωτισμός στην αρχιτεκτονική / Το διαμελισμένο σώμα του Διόνυσου / Η απώλεια του σώματος/ Το σώμα και ο κυβερνοχώρος/ Οι παγκόσμιες μηχανές Turing/ Η πολιτική του σώματος.]