Αρχιτεκτονική, η νέα μόδα.. - Μαρκοπούλου, Αναστασία Χριστίνα
[Στις μέρες μας φαίνεται πως η αρχιτεκτονική καθίσταται ουσιαστικά διαμεσολαβητής εμπορευμάτων, εξασφαλίζοντας χώρους στους οποίους, εκτός των ίδιων των εμπορευμάτων, κύριο προϊόν προς πώληση είναι ο τρόπος ζωής ή το γνωστό με το διεθνή όρο lifestyle. Αφορμή λοιπόν για το θέμα της διάλεξης αποτελεί η ολοένα αυξανόμενη ενασχόληση σημαντικών αρχιτεκτόνων της εποχής μας με τον σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων, ιδιωτικού κατά κανόνα χαρακτήρα και συγκεκριμένα καταστημάτων γνωστών οίκων μόδας. Οι ιδιοκτήτες και σχεδιαστές των διάσημων οίκων μόδας φαίνεται πως αντιλήφθηκαν τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής για προώθηση και προβολή και ταυτόχρονα με την ανάγκη να δώσουν μια νέα διάσταση στη μόδα, επιδιώκουν τη συνεργασία με γνωστά ονόματα του αρχιτεκτονικού χώρου. Από την άλλη βέβαια, και οι αρχιτεκτονικοί κύκλοι συνειδητοποίησαν τις τρομαχτικές διαστάσεις του καταναλωτισμού και τις δυνατότητες προβολής και αναγνώρισης της αρχιτεκτονικής δραστηριότητας μέσω αυτού.. που συγκεντρώνει η ευρύτερη καταναλωτική δραστηριότητα.]