Σύσταση και αισθητική του "υπολοίπου" - Καραχρήστου, Χριστιάννα
[Ο αστικός χώρος αποτελεί την υλική πραγματικότητα ορισμένη από την ιδιαίτερη οπτική κάθε κοινωνίας, η οποία με τη σειρά της τη συγκροτεί σαν πεδίο της εμπειρίας και της δράσης των μελών της. Αναγνωρίζεται, εξερευνάται, ερμηνεύεται, βιώνεται και οικειοποιείται με διαφορετικό τρόπο από τον κάθε άνθρωπο. Η σκέψη και τα συναισθήματα παίρνουν μορφή μέσα στην πόλη, και από την πλευρά τους οι μορφές της πόλης επιδρούν στον τρόπο αντίληψης, ψυχικά και νοητικά του χώρου. Τα "υπόλοιπα" στον ιστό της πόλης αποτελούν απελευθερωτικά στοιχεία, διαθέτουν ρευστό χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα περικλείουν πολλαπλά νοήματα, ρόλους και λειτουργίες. Ο κενός χώρος μεταξύ των κτιρίων κατέχει ιδιαίτερη αξία και σημασία, καθώς εξασφαλίζει τη συνέχεια και τη ροϊκότητα. Άδειο δε σημαίνει αδιαμόρφωτο. Ένας κενός χώρος δε στερείται νοήματος ή περιεχομένου, αλλά αντίθετα κατέχει πολλαπλές δυνατότητες και εκδοχές.. δημιουργώντας την εικόνα ενός αινιγματικού και απροσδόκητου τοπίου.]