Η διαφάνεια στους χώρους εργασίας και παραγωγής - Κωνσταντίνου, Θάλεια
[Αρχικά μελετάμε τον όρο της διαφάνειας, και εν συνεχεία τα βιομηχανικά κτίρια. Έπειτα εξετάζουμε το ρόλο της διαφάνειας στους χώρους παραγωγής. Μέσα από τη μελέτη των παραδειγμάτων, μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα. Αυτά αφορούν τόσο την ποιότητα της διαφάνειας όσο και τους λόγους που οδηγούν τους αρχιτέκτονες στην επιλογή της. Μια κινητήρια αρχή είναι η ειλικρίνεια της κατασκευής. Υπάρχει η πρόθεση προβολής του δομικού συστήματος. Η διαφάνεια ανταποκρίνεται σαν φυσικός φωτισμός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το γυαλί είναι υλικό που εξελίσσεται και δέχεται τις νέες τεχνολογικές επεξεργασίες, έτσι η διαφάνεια χρησιμοποιείται ως δείγμα τεχνολογικής ανάπτυξης. Ορισμένες φορές οι αρχιτέκτονες χρησιμοποιούν τη διαφάνεια ως ουδέτερο στοιχείο για να τονίσουν κάποια άλλα τμήματ της κατασκευής. Ακόμα, η παραγωγική διαδικασία και τα μηχανήματα γοητεύουν, προβάλλονται μέσω των διάφανων όψεων. 'Ετσι η διαφάνεια προβάλλει την εταιρική εικόνα της βιομηχανίας. Η χρήση της διαφάνειας επηρεάζει τη σχέση του "μέσα" με το "έξω" και των εσωτερικών.. τμημάτων.]