Πολιτιστικός πυκνωτής στη λίμνη της Καστοριάς - Αλβανού, Μαρία Μ.
[ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΩΡΟΥ Δυο συστήματα συνέρχονται για να παράγουν τον τελικό χώρο. Το ένα συντίθεται από αδιαφανή προκατασκευασμένα στοιχεία , που αναπτύσσονται γραμμικά αναδιπλούμενα κατα τον οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα αφήνοντας κατά τη διεύθυνση κίνησης μόνο εισόδους και εξόδους. Το δεύτερο αποτελείται από ένα δικτύωμα του οποίου τα μετακινημένα κατά το επίπεδο ΧΥ ή ΥΖ μεταλλικά φέροντα στοιχεία δημιουργούν ένα πλέγμα το οποίο αποκλείει τις κινήσεις μεταξύ των χώρων και του περιβάλλοντος. Και τα δυο συστήματα ακολουθούν ένα τυποποιημένο κάναβο που αναπαράγεται κατά μήκος διατηρόντας σταθερό πλάτος . Η συναρμογή των συστημάτων πακτώνει τις μεταξύ τους αρθρώσεις σταθεροποιώντας το φέροντα οργανισμό. Έτσι δημιουργείται μια πλατφόρμα που αναπτύσσεται γραμμικά αφήνοντας ελευθερία χρήσεων και εναλλαγών αυτών χωρίς αυτές να εμφανίζονται στην όψη του κτιρίου και χωρίς να τη διαφοροποιούν. Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ Το κτίριο-μηχάνημα που προκύπτει πατάει σε ανάλογη θεμελίωση με την ανά περιοχή ανάγκη.Σε κάθε περίπτωση όμως διαφοροποιείται από.. τοπίο έξω.]