Διερεύνηση χωροθέτησης και σχεδιασμού πανεπιστημιακών δραστηριοτήτων στην περιοχή του Βοτανικού - Κουβαριώτη, Μαρία - Βασιλική
[Πρόκειται για την μελέτη και ανάλυση της ευρύτερης περιοχής. Η ανάλυση αφορά την ιστορία και τον χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής τόσο στο παρελθόν όσο και στους μηχανισμούς και τις ενέργειες που διαμόρφωσαν την σημερινή της κατάσταση. Ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε ότι αφορά τόσο θεσμοθετημένα στοιχεία όσο και επί τόπου έρευνα. Με την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών και τον εντοπισμό των προβλημάτων και των αναγκών της περιοχής καθώς και των δυνατοτήτων, και με τη συμβολή πολλών φορέων διατυπώθηκαν οι στόχοι. Με κύριο στόχο λοιπόν, την ανάδειξη του χαρακτήρα , την αναβάθμιση της εικόνας και την ένταξή της στον αστικό ιστό, προτείνονται δραστηριότητες που θα μπορούσαν να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία σ' έναν χώρο που οι περισσότεροι από εμάς αποκαλούν "πίσω αυλή της Αθήνας", (με άλλα λόγια σε μια περιοχή υποβαθμισμένη).Εξάλλου η περιοχή στην οποία αναφερόμαστε βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας και αποτελεί μία πρόκληση καθώς έμεινε εκτός σχεδίου πόλεως για αρκετές δεκαετίες. Αξιολογήθηκαν επίσης και κάποιες άλλες προτάσεις στην προσπάθεια.. αναβάθμισή της!.]