Ορεινές αμφισημίες - Μακρυγιάννη, Χριστίνα
[Ορεινές αμφισημίες στο Μονοδέντρι. Ένα από τα 45 χωρία του Ζαγορίου. 39χμ. βορειοδυτικά των Ιωαννίνων. Η οικονομία της περιοχής στηριζόταν πάντα στην κτηνοτροφία, στα δάση και στη μετανάστευση. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο το χωριό παρακμάζει. Στη σημερινή ερήμωση του χωριού η πόλη έρχεται να απαντήσει με το να το μετατρέψει σε διακοσμητικό επίθεμα αυτής. Βαδίζοντας στα καλντερίμια του χωριού ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα περιβάλλον άλλοτε παραστημένο, πεπερασμένο ή συσχετιζόμενο που συγκροτεί/ αντιστοιχεί το εγώ ως κυρίαρχο πάνω στο περιβάλλον του, κι άλλοτε ξαφνικό/ μεγαλειώδες, άμορφο/ φανταστικό ή κοινά αποδεκτό/ ηθικό, εκφραστικό μιας αντι-εγωτικής αντικειμενικής στάσης και γενικότερα μιας ναρκισσιστικής συνθήκης αυτοκριτικής, αυτοαναίρεσης και παραληρηματικής αυθυποβολής απέναντι στο περιβάλλον.. συνείδηση.]