Καταφύγιο αδέσποτων ζώων στον Υμηττό - Μαλτεζάκη, Βασιλική
[Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων βρίσκεται στον Υμηττό, στην περιοχή της Τερψιθέας, και αποτελεί το μητρικό νεός δικτύου, που εκτείνεται στις παρυφές του Υμηττού, εξυπηρετώντας όλη την Αττική και πέρα των άλλων έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η ιδιαιτερότητα της θέσης του-βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρεματιές και στο τέλοςτου δρόμου, που το συνδέει με την πόλη, σχηματίζοντας μια φυσική χοάνη- οδήγησε στον τονισμό των φυσικών χαρακτηριστικών του τοπίου και ιδιαίτερα του αιθρίου που σχηματίζουν οι δύο ρεματιές, αναθέτοντας στο κενό την κεντρική χρήση του καταφυγίου, που δεν είναι άλλη από τη διαμονή των ζώων. Η ιδιαιτερότητα.. και κλείνοντας το σχήμα.]