Αποκατάσταση και πρόταση επανάχρησης ενετικού κτιρίου στο χωριό Μαρουλάς του Ρεθύμνου - Μοάτσου, Όλγα
[Αντικείμενο της διπλωματικής είναι ένα ενετικό κτίριο κατοικίας και εργαστηρίων και στάβλων στο χωριό Μαρουλάς του Ρεθύμνου της Κρήτης. Στόχος της εργασίας αυτής είναι αφ'ενός να μελετηθεί το υπάρχον συγκρότημα ώστε να δημιουργηθεί το υπόβαθρο για μελλοντική αποκατάσταση, η οποία θα σέβεται τη φυσιογνωμία και ιστορία του, αφ'ετέρου να γίνει μια επιλογή στοιχείων που θα διατηρηθούν, μιας και ακόμα και οι οθωμανικές επεμβάσεις είναι κομμάτι μιας πολυετούς ιστορίας. Προτείνεται ένα νέο είδος χρήσης, το οποίο σέβεται το χαρακτήρα και αρχική χρήση του κτιρίου αλλά και δίνει μια νέα πνοή στο χωριό και δυνατότητα αναβίωσης. Τόσο γιατί το χωριό έχει μακραίωνη ιστορία, όσο διότι είναι ένας οικισμός που αξίζει να αναγεννηθεί μετά από μία προσεκτική και ευρείας εμβέλειας επέμβαση, είναι καλό να βρεθεί η κατάλληλη χρήση που το κτίριο θα στεγάσει. Η χρήση αυτή είναι Κέντρο αναβίωσης και διδασκαλίας παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων της Κρήτης.]