Φύση, μνήμη, τοπίο στη Γύρα Λευκάδας - Φούντα, Νίκη
[Η επέμβαση γίνεται στη λιμνοθάλασσα της Γύρας, στο νησί της Λευκάδας. Πρόκειται για έναν τόπο που έχει χαρακτηριστεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και που προστατεύεται από το δίκτυο NATURA 2000 κι άλλες διεθνείς συμβάσεις. Η περιφέρεια της λιμνοθάλασσας ουσιαστικά αποτελείται από το βορειότερο τμήμα του νησιού και μια λωρίδα γης μέσα στο Ιόνιο πέλαγος που περικλείει την πόλη της Λευκάδας, τους Μύλους και το κάστρο της Αγίας Μαύρας. Εκεί, σύμφωνα με την εργασία, δημιουργείται ένα πάρκο-δίκτυο από περίπτερα ενημέρωσης και παρατηρητήρια, που ως στόχο έχει την προσέλκυση αλλά και την οικολογική ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών. Η εργασία αποσκοπεί σε μια διαχείριση του τόπου που θα οδηγεί στην κατανόηση και οικειοποίησή του με γνώμονα την προστασία της φύσης. Πρόκειται για μία πρόταση που βρίσκεται σε μία λεπτή ισορροπία μεταξύ της διατήρησης του χαρακτήρα του φυσικού τοπίου και της εισαγωγής νέων στοιχείων, με στόχο το μίνιμουμ της επέμβασης για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.]