Νέο κτίριο αεροσταθμού στον Κρατικό Αερολιμένα Σαντορίνης (ΚΑΣΡ) - Τζορμπατζίδης, Γιώργος
[Τα αεροδρόμια, είτε σαν κόμβοι στο παγκόσμιο δίκτυο αερομεταφορών είτε σαν πύλες εισόδου και εξόδου για τον εκάστοτε τόπο έχουν αποκτήσει μεγάλη σημασία στο σύγχρονο κόσμο. Ειδικότερα στην Ελλάδα λόγο της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας της το αεροπλάνο είναι ίσως το μόνο γρήγορο και αξιόπιστο μέσο για την επικοινωνία της ηπειρωτικής με τη νησιωτική Ελλάδα. Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πολλά ελληνική νησιά με σημαντική αεροπορική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες. Με αφορμή μια πρόσφατη μελέτη για ένα κτίριο αεροσταθμού (στα πλαίσια ενός γενικού σχεδίου ανάπτυξης) θελήσαμε να διατυπώσουμε τη δική μας πρόταση για το θέμα. Καταλήξαμε σε ένα κτίριο που διαχωρίζει μορφολογικά και λειτουργικά την πλευρά πόλης από την πλευρά αέρος, με μια διάταξη που επιτρέπει την άμεση οπτική επαφή με την πίστα και τα αεροσκάφη του επισκέπτη-επιβάτη ενώ βρίσκεται έξω από τον αεροσταθμο στο γύρω υπαίθριο χώρο. Ο υπαίθριος χώρος διαμορφώνεται ειδικά ώστε να παίξει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του κτιρίου, είτε σαν χώρος εκτόνωσης των αφικνούμενων επιβατών.. που πρόκειται να ταξιδέψει.]