Αναζωογόνηση της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας : δημιουργία σχολής καλών τεχνών - Παπανικολάου, Αρίστη
[Με σκοπό την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης της Λευκωσίας, προτείνεται η δημιουργία ενός δικτύου Πανεπιστημιακών λειτουργιών - σχολής καλών τεχνών, στον νότιο τομέα της εντός των τειχών πόλης, παράρτημα του πανεπιστημίου Κύπρου. Η σχέση του ιστορικού κέντρου με την υπόλοιπη Λευκωσία, οι ακτινωτοί δρόμοι που ξεκινούν από την περίμετρο του τείχους, η νεκρή ζώνη, το τείχος με τις πύλες και την τάφρο, καθώς και τα ιστορικά κτίρια διαφόρων περιόδων, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την μορφή του νέου δικτύου, του οποίου βασική αρχή σχεδιασμού υπήρξε η δημιουργία ενός ακτινωτού συστήματος στο εσωτερικό των τειχών, που θα διαπερνά κάθετα την νεκρή ζώνη ώστε να αφήνει προοπτικές ανάπτυξής τους και στον Βόρειο τομέα.. Η εργασία ολοκληρώνεται με τον σχεδιασμό μιας χαρακτηριστικής περιοχής κτιρίων, δικτύων και υπαίθριων χώρων σε κλίμακα 1:200.]