Παραθεριστικός οικισμός στην Κίμωλο - Σπηλιοπούλου, Δήμητρα
[Η πρόθεσή μας να ασχοληθούμε με τουριστικό οικισμό σε έναν τόπο που δεν είναι τουριστικά κορεσμένος μας οδήγησε στην Κίμωλο. Η τοποθεσία του οικοπέδου είναι σε απόσταση 600 μέτρα περίπου νότια του λιμανιού της Ψάθης στα ανατολικά του νησιού.. Αυτή η πρόθεση δεν αποτελεί κάποιο νεωτερισμό για το νησί, αντίθετα αποτελεί αναντίρρητο αρχέτυπο, αφού παρατηρώντας τα κτίσματα στο ύπαιθρο θα δούμε αυτή τη τοποθέτηση παράλληλα στις υψομετρικές καμπύλες αφού λόγω πρακτικότητας, οικονομίας και ευκολίας οδηγούσαν σε αυτή τη τοποθέτηση.]