Φαληρικός όρμος-σχεδιασμός τοπίου : επαναπροσδιορισμός της σχέσης της πόλης με το θαλάσσιο μέτωπο - Κατζαγιαννάκη, Μαρία
[Ο χώρος μελέτης-επέμβασης είναι ένα τμήμα της διαμορφούμενης ακτογραμμής του Φαληρικού ορμού ένας σχηματισμός συνεχών επιχωματώσεων. Η συγκεκριμένη έκταση ορίζεται γεωγραφικά από τις εκβολές του Κηφισού ποταμού νοτιοδυτικά και του Ιλισού ποταμού νοτιοανατολικά, το βόρειο όριό της σχηματίζεται από την υπερυψωμένη λεωφόρο Ποσειδώνος. Ο χώρος αυτός έχει μέσο πλάτος 350 μέτρα και παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 720 μέτρα.. χωροθέτηση συγκεκριμένων εγκαταστάσεων-λειτουργιών στο εσωτερικό αυτής με στόχο τον εμπλουτισμό των πιθανών δράσεων-κινήσεων στο χώρο.]