Λουτρά στις Θερμοπύλες - Κασόλα, Μαρία
[Τη μαγεία της νυχτερινής βύθισης στο καυτό νερό των Θερμοπυλών, μέσα στη φύση, στους πρόποδες του απόκρημνου Καλλίδρομου, ακολουθεί η σκληρή πραγματικότητα που φέρνει το φως της ημέρας. Παραίτηση, αδιαφορία, η γνωστή ιστορία. Η παλιά λουτρόπολη ημι-ερειπωμένη, διαιωνίζει μια νοοτροπία ίασης που θυμίζει..βασανιστήρια.. Με αυτές τις σκέψεις, η ιδέα της δίνης επιλέχτηκε ως το βασικό συνθετικό και ενοποιητικό στοιχείο για ένα νέο κτίριο λουτρών στις Θερμοπύλες, με σκοπό τη λειτουργική και αισθητική ένταξη του μέσα στο τοπίο. Αναφέρεται στη ροή, την κίνηση του νερού με τη βαρύτητα, ο χορός των στοιχείων. Χορός στον οποίο καλείται να συμμετέχει ο επισκέπτης]