Κέντρο αποκατάστασης διαταραχών λόγου και κίνησης για νέους στη Βόρεια Αττική - Οικονομοπούλου, Ειρήνη Δ
[Το υπο μελέτη Κέντρο χωροθετείται σε πλαγιά ανάμεσα στον οικισμό του Καλάμου Αττικής και στον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαράειου, ιερού για θεραπεία των πιστών του 5ου π.Χ. αιώνα. Σκοπός της δημιουργίας ενός τέτοιου Κέντρου είναι η εξασφάλιση αυτόνομης διακίνησης και διαβίωσης σε νέους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος, γενικότερα διαταραχές λόγου και κίνησης.. Έτσι, προσφέρεται το αγαθό της συμμετοχής στην ομορφιά της φύσης σε νέους που αντιμετωπίζουν εμπόδια, όπως απαγορευτικούς περιπάτους σε επικλινή εδάφη, δασικό περιφραγμένο πράσινο και πλατείες αναψυχής.]