Ο μύθος της επανάχρησης : το υαλουργείο της Α.Ε.Ε.Χ.Π.Λ. (Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων) Δραπετσώνας - Ασπιώτου - Περιβολάρη, Ελένη
[Απο το 1980 εμφανίζεται μια τάση προστασίας και ανάδειξης των εγκαταλελειμένων βιομηχανικών συγκροτημάτων με σκοπό την ένταξή τους στον αστικό ιστό. Το υαλουργείο του εργοστασίου Α.Ε.Ε.Χ.Π.Λ. (Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων)στη Δραπετσώνα λειτούργησε το 1914. Η επανάχρησή του θα μπορούσε να σημάνει την αναβίωση και μεταλαμπάδευση της ιστορίας της τεχνολογίας του γυαλιού. Προτείνεται λοιπόν η ένταξη ενός τεχνολογικού εκπαιδευτηρίου υαλουργίας στο βιομηχανικό κέλυφος. Η νέα λειτουργία αναπτύσσεται σε ένα πρόσθετο κέλυφος μέσα στο υπάρχον μνημειακό κέλυφος.]