Πειραιώς 166 : ένας νέος πολυδυναμικός χώρος - Σαραντίτη, Σπυριδούλα
[Μέσα από την αναζήτηση του χαρακτήρα της Αθήνας ως το ακραίο παράδειγμα της αστικής κατάστασης και στη συνέχεια μέσα από την αναθεώρηση της οδού Πειραιώς, στα πλαίσια των γενικότερων μετασχηματισμών της, η παρούσα διπλωματική επικεντρώνεται στην επανεκτίμηση της υπάρχουσας πόλης, προσεγγίζοντας σχεδιαστικά το μετασχηματισμό και όχι την επέκταση της αστικής δομής.. Την ίδια στιγμή που δανείζομαι ποιότητες κίνησης και κυκλοφορίας από την πόλη, οι λειτουργίες του προγράμματος που προσθέτω προβάλλονται στην επιφάνεια της ταράτσας δημιουργώντας αντίστοιχες χωρικές και χρονικές σχέσεις.]