Επανάχρηση του κτιρίου της ηλεκτρικής εταιρείας στην Αίγινα - Πατερέλη, Μαρία - Ιωάννα
[Στόχος μας είναι η επανάχρηση παλαιού βιομηχανικού κτιρίου στην Αίγινα ως εκθεσιακού χώρου. Στόχος της επέμβασής μας είναι η αποκατάσταση της φυσιογνωμίας του κτιρίου, η στατική του επάρκεια και η προσφερόμενη ασφάλεια χρήσης του ως εκθεσιακού χώρου, με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις εξοπλισμού με εγκαταστάσεις που διευκολύνουν τη λειτουργία ενός κτιρίου. Επιλέξαμε τη "προσπάθεια" διακριτικής αλλά σαφούς παρουσίας της αρχιτεκτονικής επέμβασης, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή δεν αυτονομιμοποιείται, αλλά εντάσσει τα εκφραστικά της μέσα στη διάθεση του σκοπού, που είναι η ανάδειξη του διατηρητέου καθώς και η διατήρηση της μνήμης, που δημιούργησε το κτίριο όλα αυτά τα χρόνια στους κατοίκους. Δημιουργήσαμε ένα κτίριο που θα μπορεί να φιλοξενήσει παλαιούς και νέους καλλιτέχνες, που θα χαρτογραφήσει το πολιτιστικό τοπίο της Αίγινας και θα δημιουργήσει αρμονικό διάλογο μεταξύ των καλλιτεχνών και των νέων ανθρώπων. Το κτίριο θα στεγάσει εκθεσιακές δραστηριότητες, υποστηριζόμενες από στοιχειώδεις βοηθητικούς χώρους.]