Πολεοδομική ανάπλαση περιοχής δήμου Μεταμόρφωσης - Παπαδόπουλος, Δημήτριος
[Στην παρούσα διπλωματική γίνεται μια προσπάθεια πολεοδομικής ανάπλασης, σε περιοχή κατοικίας, διατηρώντας τον πολεοδομικό ιστό της συγκεκριμένης περιοχής του δήμου Μεταμόρφωσης. Ουσιαστικά γίνεται μια διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων με κύριο στόχο να δοθεί περισσότερος ελεύθερος δημόσιος χώρος στον πεζό για περίπατο και παιχνίδι. Η πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας έγινε σε τρείς φάσεις: Αρχικά με τον σχεδιασμό ενός δικτύου κύριων και δευτερευόντων πεζοδρόμων, στην συνέχεια με τον σχεδιασμό συλλεκτίριων οδών κυκλοφορίας που όρισαν παράλληλα και τις επιμέρους ενότητες του συστήματος και τέλος με την ολοκλήρωση ενός δικτύου οδών οχημάτων τοπικού χαρακτήρα.]