Ασωμάτων - Κλάδη, Κατερίνα
[Στα πλαίσια της διπλωματικής μας εργασίας επιλέξαμε ως περιοχή μελέτης το όριο του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμικού με την οδό Πειραιώς, Ασωμάτων και Ερμού. Η εργασία μας είχε ως αφετηρία την ιδέα της περίφραξης του αρχαιότερου νεκροταφείου της Ευρώπης, την δημιουργία ενός συμβολικού τείχους, που θα προστατεύει την ευαίσθητη αυτή περιοχή, η οποία παρουσιάζει έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πολιτισμικό χαρακτήρα. Στην εργασία μας μελετάμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί η αρχιτεκτονική να "μιλήσει" για την νεκρική τέχνη, με μια γλώσσα που να αναφέρεται στην παράδοση διαφόρων δογμάτων και πολιτισμών. προσπαθήσαμε.. Ένας οριζόντιος διάδρομος κατά μήκος αυτών των στοιχείων τα ενοποιεί.]