Μελέτη αποκατάστασης της περιπατητικής συνέχειας στον ελεύθερο φυσικό χώρο των Τουρκοβουνίων : επέμβαση ενοποιητικού κόμβου με νέες χρήσεις στα άνω Μενιδιάτικα Γαλατσίου - Δαλαγγέλη, Παναγιώτα
[Η μελέτη της διπλωματικής εργασίας ξεκινά με αφορμή τα φυσικά χαρακτηριστικά της λοφοσειράς των Τουρκοβουνίων και τις ιδιαίτερες αξίες του ελεύθερου φυσικού χώρο τους. Το υπάρχον δίκτυο μονοπατιών του διακόπτεται εγκάρσια από ένα κόμβο οδικών αξόνων στα σύνορα Ψυχικού-Γαλατσίου στο χαμηλότερο σημείο του διάσελου που ορίζεται από τους δύο λόφους. Η επέμβαση επικεντρώνεται σε αυτή την περιοχή (Άνω-Μενιδιάτικα) με στόχο την αποκατάσταση και αξιοποίηση του τόπου από το γειτονικό άστυ και τον Αθηναίο κάτοικο εν γένει. Αυτό πραγματοποιείται με το κίνητρο νέων χρήσεων με ερευνητικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.. τα κτίρια εισχωρούν σβήνοντας στο τοπίο.]