Τοπο-θετώ - Ηλιάδης, Γιώργος
[Στόχος αυτής της διπλωματικής είναι μέσα από τρείς ενδεικτικές παρεμβάσεις στην Αθήνα να γίνει μια διερεύνηση γύρω από τις έννοιες του τόπου, του μύθου και της αίσθησης. Αφορμή αποτελεί η εμμονή μας με την ακρόπολη σαν το κέντρο βάρους αυτής της πόλης. Η ακρόπολη είναι καταγεγραμμένη στο συλλογικό υποσεινήδητο του κόσμου ως μνημείο. Το μνημείο, σύμφωνα με τον Α. Rossi αποτελεί βασική αγκύρωση της μνήμης, η οποία θεωρείται οτιδήποτε αντιστέκεται στον χρόνο και παρόλες τις αλλαγές αυτή παραμένει.. των χωρικών ιδιοτήτων των θεών αποδίδονται σε αρχιτεκτονικό χώρο.]