Ο Άμλετ στον αρχιτεκτονικό χώρο - Νεγρίν, Ντέιβιντ
[Η εργασία αυτή είναι μία προσπάθεια να συνδυαστεί η αρχιτεκτονική και το θέατρο με τέτοιο τρόπο, ώστε η πρώτη να κατευθύνει το δεύτερο. Μια θεατρική παράσταση "Άμλετ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ μέσα στο εργοτάξιο του κτιρίου Αβέρωφ δοκιμάζει αυτήν ακριβώς τη πιθανή σχέση. Η αρχιτεκτονική γλώσσα του κελύφους και η αισθητική του εργοταξίου οδηγούν στη σκηνοθεσία της παράστασης. Ελιναι μια προσπάθεια επανάχρησης και επαναπροσδιορισμού ενός χώρου με ισχυρό παρελθόν και ιστορία, του οποίου η προσωρινότητα της εργοταξιακής του κατάστασης επιτρέπει την ελευθερία δράσης. Οι ηθοποιοί και οι θεατές κινούνται κατά τη διάρκεια της παράστασης σε πολλούς από τους χώρους του κτιρίου. Η αρχιτεκτονική καθοδηγεί τους συντελεστές και το κοινό στο συγκινησιακό στόχο της παράστασης.]