Διαχείριση ρέματος σε αστικό περιβάλλον - Ελευθεριάδης, Χρήστος
[Η διπλωματική εργασία ασχολείται με το ρέμα της Πικροδάφνης, ένα από τα λιγοστά εναπομείναντα ανοιχτά ρέματα της Αττικής. Αρχικά παρουσιάζεται το σύνολο των κλειστών και ανοιχτών κλάδων του ρέματος καθώς και η λεκάνη και οι υπολεκάνες απορροής του ρέματος. Γίνεται ανάλυση της διαδικασίας αστικοποίησης της περιοχής από τον Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα σε συνδυασμό με την διαδικασία κλεισίματος του ρέματος. Παράλληλα παρουσιάζονται δευτερεύοντα φαινόμενα που έχουν σχέση με αυτή τη διαδικασία όπως η χάραξη των συνόρων των δήμων της περιοχής, η δέσμευση εκτάσεων από αυτούς αλλά και οι συνέπειες στο περιβάλλον και το τοπίο.. σε κλίμακα 1/500, σκίτσα και τομές σε κλίμακα 1/200.]