Κέντρο μελέτης και προβολής ιστορικών, παραδοσιακών κατασκευαστικών συστημάτων - Βρεντζάκη, Σταυρούλα
[Η ανάγκη ύπαρξης ενός κέντρου μελέτης και προβολής ιστορικών-παραδοσιακών κατασκευαστικών συστημάτων, το οποίο θα έχει επιμορφωτικό, συμβουλευτικό και ερευνητικό χαρακτήρα, οδήγησε στην αναζήτηση κατάλληλου χώρου για τη μελέτη κατασκευής του με σκοπό τη διαφύλαξη και κατανόηση της γνώσης για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού κρίθηκε κατάλληλο για την ανάπτυξη ενός τέτοιου κέντρου λόγω του ότι είναι ένας χώρος με κτίρια μεγάλης κλίμακας ενώ ταυτόχρονα αποτελεί εύκολα προσβάσιμο πόλο έλξης με συνδυασμό πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων.. καθώς και από επίπεδο διαφορετικού ύψους.]