Το θέατρο και η πλατεία του στην πόλη : εγκαταστάσεις Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (Θ.Ο.Κ.) - Κουμούτσου, Ουρανία
[Η Κύπρος διαθέτει ένα δραστήριο Θεατρικό Οργανισμό (Θ.Ο.Κ.), ο οποίος σήμερα στεγάζεται σε πέντε διαφορετικά κτήρια και σημεία της Λευκωσίας. Για το λόγο αυτό το 2003 προκηρύχτηκε διαγωνισμός για το σχεδιασμό των εγκαταστάσεών του σε ένα κρατικό οικόπεδο στο κέντρο της πόλης. Ακριβώς μπροστά από το οικόπεδο αυτό υπάρχει μια μεγάλη, επίσης κρατική, έκταση όπου βρισκόταν το στάδιο Γ.Σ.Π., η οποία προορίζεται για πλατεία. (Θα προκηρυχτεί σχετικά νέος διαγωνισμός). Οι υπεροπτικές λειτουργίες του Θ.Ο.Κ., σε συνδυασμό με τον πολιτιστικό τους χαρακτήρα.. του που τροφοδοτεί και τροφοδοτείται.]