Με σύμμαχο τη φύση : μια πορεία προς τον αρχαιολογικό χώρο Μπρεξίζας στη Νέα Μάκρη και το μουσείο ευρημάτων του - Δρακόπουλος, Γιώργος
[Η εργασία αυτή στόχο έχει το σχεδιασμό μίας πορείας-περιπάτου που ξεκινάει από το αθλητικό-πολιτιστικό κέντρο της Ν. Μάκρης και καταλήγει στον παραλιακό πεζόδρομο της περιοχής, περνώντας από τον αρχαιολογικό χώρο Μπρεξίζας. Εκεί έχει βρεθεί ένα αιγυπτιακό ιερό αφιερωμένο στην Ίσιδα και ένα ρωμαϊκό βαλανείο, που χρονολογούνται στο 150 μ.Χ. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι το ποτάμι, το οποίο διατρέχει το οικόπεδο και ορίζει το βόρειο άκρο του. Τα αρχαία ερείπια αποτέλεσαν στοιχείο έμπνευσης για τη διαμόρφωση της περιοχής και έτσι σχεδιάζεται μία πορεία-περιπλάνηση-"λαβύρινθος" στο πράσινο.. Η πορεία στον αρχαιολογικό χώρο γίνεται σύμφωνα με την παλιά κίνηση και η έξοδος στον πεζόδρομο γίνεται από το δέλτα του ποταμού.]