Ένταξη μουσείου κλωστοϋφαντουργίας σε υπάρχον βιομηχανικό κέλυφος - Στέλιου, Αλίκη
[Εκείνο που κέντρισε εξ'αρχής το ενδιαφέρον μας ήταν η επανάχρηση βιομηχανικών κτιρίων. Στόχος μας ήταν η αποκατάσταση ενός ιστορικού βιομηχανικού κτιρίου και η ένταξη σε αυτό συμβατής χρήσης. Κατευθυνθήκαμε λοιπόν στα όρια μεταξύ Ν.Φιλαδέλφειας-Περισσού όπου εντοπίσαμε την πρώην "Βαμβακουργία-Νέα Φιλαδέλφεια", χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής των αρχών του αιώνα. Έτσι αποφασίσαμε να εντάξουμε ένα εξειδικευμένο τεχνικό μουσείο σε ένα κτίριο χαρακτηριστικό των ομοειδών του.]